Met alle maatregelen om het COVID-19 virus de kop in te drukken was het voor de verkopers van de straatkrant niet meer mogelijk de fysieke krant te verkopen. Gelukkig heeft Straatnieuws Utrecht, de uitgever van de straatkrant, daar wat op bedacht!

Verkopers van de straatkrant zijn veelal daklozen waarbij het verkopen van de straatkrant hun enige inkomstenbron is. Inkomsten die ze juist in deze tijd zo hard nodig hebben vielen weg.

Niet alleen de verkopers maar ook Straatnieuws Utrecht voelde het effect van de coronacrisis. Ze zagen hun inkomsten in rap tempo teruglopen. Om deze reden zijn ze in korte tijd geswitcht van een fysieke naar digitale krant. Wij als Gopublic hebben ze hier kosteloos in ondersteunt.

Wat hebben we voor Straatnieuws Utrecht gedaan?

Wil je graag de straatkrant kopen en de verkoper helpen, maar heb je nooit cash op zak? Herkenbaar voor veel mensen. Vanaf nu geen probleem meer!

De straatkrant koop je nu via een QR-code bij de verkoper. De QR-code leidt naar een persoonlijke webpagina van de verkoper. Met een slim betalingsformulier koop je binnen enkele momenten de straatkrant. Na een succesvolle iDeal betaling is de straatkrant via een link online te bekijken. Ook bieden we de optie om de digitale krant in de mail te ontvangen. Via onze WordPress plugin Mautic Connect wordt deze e-mail automatisch verstuurd. Magisch.

De naam, het pasnummer en het e-mailadres van de verkoper worden automatisch meegestuurd. Zo is het voor Straatnieuws Utrecht gelijk duidelijk hoeveel elke verkoper heeft verkocht.

Ook hebben we een optie toegevoegd tot geven van een fooi en die gaat voor 100% naar de verkoper. Geen tussenpersoon of administratiekosten. Gewoon direct een verkoper helpen. 💪🏻

straatnieuws utrecht straatverkoper pagina

Op deze manier hebben we in een hele korte tijd samen met Straatnieuws Utrecht de verkoop van de digitale straatkrant van de grond gekregen. Het is mooi om te zien dat deze verandering al heel veel heeft opgeleverd voor Straatnieuws Utrecht en de straatkrant verkopers. En we hebben nog genoeg leuke ideeën om verder te implementeren in het nieuwe jaar!

Steun de straatkrant verkoper

Bedros straatkrant verkoper met QR-code kaart

Zie je een straatkrant verkoper met een bord met QR-code? Koop dan de straatkrant en ervaar zelf hoe onze oplossing werkt!

Bekijk het hele verhaal van Sander van der Meijs, hoofdredacteur van Straatnieuws Utrecht, op de website van RTV Utrecht.

Ontvang onze inspiratiemails!

  • Hidden
    DD dash MM dash JJJJ
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.