Weet je nog hoe belangrijk het is om de mensen uit te nodigen om vanuit hun eigen verlangen bij te dragen aan de toekomst van de organisatie? In deze blog vertellen we meer over wat het betekent om naar de ontwikkeling van jouw social good-organisatie te kijken als onderdeel van een ecosysteem.

Wij, als professionals, leiders, burgers – mensen-met-het-hart-op-de-juiste-plaats – bevinden ons in een ecosysteem waarin shared value essentieel is. Inspanning is pas iets waard als het gedeeld wordt in een ecosysteem. Denk aan ‘je hebt pas iets aan een briljante website als er mensen zijn die hem vinden en gebruiken’. In de wetenschappelijke definitie is een ecosysteem:

Een ecologische eenheid die bestaat uit een complex systeem van interacties tussen levende groepen (planten, dieren, schimmels en micro-organismen) en de omgeving waarin ze leven.”

(greenfacts.org)

Een ecosysteem kun je vanuit meerdere perspectieven bekijken. Vanuit een constante strijd, waarin elke plant zo hard mogelijk groeit om als hoogste boven het bladerdak de zonnestralen op te vangen, en waarin dieren kansen pakken om voedsel te verzamelen en zo te overleven.

Of, is het een achterhaalde aanname dat organismen alleen voor zichzelf opkomen. Steeds meer wetenschappelijke studies laten zien dat bijvoorbeeld bomen innig met elkaar verbonden zijn via fijnmazige ondergrondse netwerken. Daarin liggen herinneringen opgeslagen, worden waarschuwingen voor gevaren tijdig gecommuniceerd en worden voedingsstoffen naar de zwakkeren in de gemeenschap getransporteerd (kijk voor meer inspiratie eens naar het werk van Merlin Sheldrake).

En wil je nu nog meer inspiratie hierover? Luister eens naar de NRC-podcast Future Affairs over Het internet van de natuur.

Ecosysteem of Egosysteem?

In de ecosysteembenadering wordt kapitaal niet alleen maar gedefinieerd als het maximaliseren van de eigen financiële waarde, maar veel meer gericht op het wederzijdse welzijn van de spelers in het netwerk. En daar hoort een visie bij met waarden die voorbij gaan aan groei, kansen pakken en resultaatgericht zijn. Otto Scharmer verwoordde het treffend: “We kunnen pas optimaal vorm geven aan onze visie als we onszelf en elkaar trainen om vanuit het ‘toekomstige potentieel’ te handelen. Dat potentieel ontdek je wanneer je vertraagt, je openstelt, je opnieuw richt en loslaat. Zo ontstaat leiderschap en leidinggeven ‘vanuit de toekomst’.”

What’s really needed is a deeper shift in consciousness so that we begin to care and act, not just for ourselves and other stakeholders but in the interests of the entire ecosystem in which activities take place.”

Otto Scharmer
Photo by Emma Gossett on Unsplash

In een ecosysteem maken we elkaar gezonder en effectiever. Klinkt abstract, maar is eigenlijk heel concreet. Wat zijn concrete stappen die jij kunt nemen?

Wat je kunt doen

  • Maak een overzicht van alle relevante spelers in jouw organisatienetwerk en kijk eens hoe jullie relatie wederzijds ontwikkelt (wat maken jullie voor elkaar mogelijk). En als je iets positief opvalt, stuur diegene dan een bedankje voor wat ze voor jullie mogelijk maken.
  • Beoefen met je MT ‘de kunst van het niet-weten’ door bijvoorbeeld je vergaderingen met een kunstzinnige oefening te beginnen, de vraag van ‘welke strategie helpt ons het beste’ eens aan een schoolklas met jonge kinderen voor te leggen of door met alle medewerkers een moment van reflectie te organiseren.
  • Kijk eens in onze keuken om te zien wat we voor je kunnen betekenen. 

De consultants van Gopublic Change komen graag bij jou langs voor een goed gesprek en een kop koffie. Behalve de koffie kost je dit niets. Meld je hieronder aan voor een oriënterend gesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze Change Consultants

Ruud Kraan

Change Consultant | Interimmanager

Rutger Bartelsman

Change Consultant | Organisatiekundige

Balt Leenman

Change Consultant | IT Strateeg

Jeroen Houwen

CEO | Strateeg

Telefoon: 020-7173095