Ga naar het blogoverzicht  

Monday Mashup: #tipvanMieke, 1 april grappen, Google update & lentekriebels!

01 april 2019 3 minuten leestijd
Het is weer maandag: tijd voor een sterke kop koffie en je wekelijkse portie nieuws.


#tipvanMieke: goede inhaker zorgt voor leeg wijnschap bij Hema


Wat een doodgewone dinsdag zou zijn geweest, is omgeslagen naar mislukte boycot van een activiste en een leeg wijnschap bij de Hema.

Wat is er gebeurd?

Anti-Isrealactiviste Mieke ontdekte dat Hema Israëlische wijnen verkoopt. Ze riep Twitterend Nederland op om deze koosjere Hadar-wijnen te boycotten. Kleine #TipVanMieke. Maar het tegendeel gebeurde. CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Isreal) haakte in op deze actie en gaf er een positieve draai aan.


Men stormde massaal naar de Hema om vervolgens met trots hun wijnfoto op Twitter te posten. De hashtag #tipvanMieke werd zelfs trending.
Goede inhaker dus van CIDI. En Hema kan mooi profiteren van deze PR. Dat niet alleen, ze haken er zelf ook op in door de boycot om te toveren in een reclamestunt. 


Over inhakers gesproken: het is vandaag 1 april dus alle grappen en grollen worden weer uit de kast gehaald. Hoe flauwer, hoe beter! Een goed moment om als organisatie of merk op in te haken. Ook op de werkvloer is dit het ideale moment om een lolletje uit te halen met je collega's. Vooral op maandagochtend (voor de eerste koffie)! ;-)

Een 1 april-grap uit eigen koker kwam van onze developer Michael. Hij zorgde ervoor dat alle websites (die we zélf gemaakt hadden) gespiegeld waren, alléén als de websites vanaf ons eigen IP-adres bezocht werden. Dat leverde een hoop paniek & hilariteit op! 
Heb jij nog een 1 april-grap uitgehaald? Laat het ons weten! 
 

Nieuwe lay-out voor Google Ads

Google is weer een update aan het uitrollen, waarmee vooral de weergave van advertenties wordt aangepast. De ads lijken nu nog meer op organische resultaten.

Kun je het verschil niet goed zien? Bekijk de afbeelding hier in groot scherm. 

Wij zijn erg benieuwd wat deze verandering voor invloed gaat hebben op de click-through-rates.

Wat denk jij?

Meer lezen over deze update? Kijk hier. En wil jij als non-profit gratis gebruik maken van Google Ads? Wij kunnen je helpen. Lees er snel meer over!
 


Lentekriebels: zo geef je een boost aan je relatie met jouw supporters


We kruipen voorzichtig uit onze winterdip. De zon komt weer tevoorschijn en dat kan maar één ding betekenen: lentekriebels! En is dat niet een ideale tijd om een nieuw leven in je relatie met je supporters te blazen?!

Hoe krijg je een hechte relatie met al je fans? Wij schreven er een blog over.Ook bij Gopublic vinden wij de mening van onze lezers (en hopelijk fans) belangrijk! Daarom zijn we benieuwd waar jullie graag over willen lezen in de Monday Mashup. Laat het ons weten!
 
Ga naar het blogoverzicht  

  • Deel deze post

  • Evy Knol

    Evy Knol

    Evy is marketing automation specialist binnen Gopublic. Samen met haar ga je aan de slag met het creëren van klantreizen die resultaat opleveren. Ze zorgt voor de juiste content, het inrichten in je marketing automation tool en trainingen zodat jij (en je team) er zelf mee verder kunnen. Dus, wil je meer leads, vrijwilligers of donateurs? Evy staat voor je klaar!

Maandelijkse inspiratie rechtstreeks in je inbox!

We houden je graag op de hoogte met interessante artikelen boordevol tips en tricks om online te excelleren!
x