Ga naar het blogoverzicht  

Monday Mashup 11/03

11 maart 2019 4 minuten leestijd
Alle nieuwtjes van afgelopen week voor jou op een rijtje.
 

1. De grootste klimaatmars van Nederland

Gisteren was het zover. De grootste klimaat staking van Nederland georganiseerd door Milieudefensie, FNV, Oxfam Novib, Greenpeace, DeGoedeZaak en Woonbond. Ondanks het slechte weer liepen zo’n 40.000 mensen liepen mee van de Dam naar het Museumplein. Een groot succes dus!

Kon je er niet bij zijn?

Hier een selectie met foto's die zijn gemaakt tijdens de mars.

Oja, let vooral op de creatieve spandoeken die zijn gemaakt!


Foto's van: 
1. Christopher Pugmire, Vice
2. NRC
3. Heleen Dekker, NOS
4. ANP
5. Freek van den Bergh, Volkskrant
6. Freek van den Bergh, Volkskrant
 

2. Toch meer privacy op Facebook?

Toch nog even wachten met het verlaten van Facebook? Afgelopen week kwam Mark Zuckerberg met een blogpost op Facebook waarin hij zegt zich meer te willen richten op de privacy van zijn gebruikers. Genoodzaakt of niet, het is een flinke verandering. Vooral omdat Facebook vooral zijn geld verdient met de data van zijn gebruikers.

Wat Zuckerberg onder meer van plan is: alle chatdiensten van zowel Facebook, Instagram als Whatsapp voorzien van een versleuteling. Dit zou ervoor zorgen dat alleen de verzender en ontvanger de berichten kunnen zien.

De andere plannen van Zuckerberg, lees je hier.

Benieuwd naar onze mening of je facebook moet verlaten? lees het hier.
 

3. Waarom het wachtwoord au4a83 een zwak wachtwoord is

Het is af en toe lastig om een sterk wachtwoord te vinden. We weten dat wachtwoord123 geen slimme optie is, maar wat te denken van au4a83. Dit wachtwoord komt maar liefst 1495 voor volgens verschillende Amerikaanse techsites.

De reden waarom het geen sterk wachtwoord is, is volgens dit artikel simpel: met de specifieke letter-cijfer-combinaties kunnen Chinese karakters fonetisch geschreven. Het kan staan voor een bepaalde klank of lettergreep.

Dus wat is wijsheid? Via het bericht van nos.nl kwamen wij op deze website terecht. Hier worden allerlei tips gegeven voor het beveiligen van je wachtwoord. Onder meer wordt gezegd dat je bijvoorbeeld beter een wachtwoordzin kunt gebruiken dan een term voor een wachtwoord. Zinnen zijn lang en makkelijk te onthouden.Ben jij nog opvallende nieuwtjes of interessante blogs tegengekomen afgelopen weerk? Laat het ons weten! 

 
Ga naar het blogoverzicht  

  • Deel deze post

  • Floor Burg

    Floor Burg

    Floor is een creatieve duizendpoot en zit niet graag stil. Van het schrijven van boeiende teksten tot het maken van een kekke kerstvideo. Ze kan het allemaal. Floor studeerde Communicatie & Multimedia design en heeft een master in Marketingcommunicatie afgerond aan de Vrije Universiteit. Momenteel is Floor content trainee bij Gopublic en is ze nog lang niet uitgeleerd. 

Maandelijkse inspiratie rechtstreeks in je inbox!

We houden je graag op de hoogte met interessante artikelen boordevol tips en tricks om online te excelleren!
x