Ga naar het blogoverzicht  

Monday Mashup 04/03

04 maart 2019 4 minuten leestijd
Geen carnaval (meer) voor jou en weer lekker aan het werk? Begin je week goed met deze Monday Mashup.

 

1. Waarom de opvouwbare telefoon de smartphonewereld gaat veroveren

Samsung onthulde onlangs een nieuw model smartphone: de Galaxy Fold. Een opvouwbare smartphone die je zowel als smartphone als tablet kan gebruiken. Enorm handig, toch?Heel toegankelijk is het model nog niet; het kost namelijk zo’n 2000 dollar. Toch wordt er volgens dit artikel gedacht dat opvouwbare smartphones de wereld gaan veroveren. Op het moment dat de technologie verder is ontwikkeld en de kosten lager zijn, zullen over vijf jaar de opvouwbare telefoons massaal over de toonbank gaan.

Wat denk jij? Ben jij klaar voor een nog grotere smartphone?

 

2. Het Facebook dilemma

Vorige week schreef collega Rick een interessante blog over het Facebook dilemma: moeten we afscheid nemen van het grootste sociale netwerk?

Ja of nee?

Wil je ‘m nog een keer lezen? Lees 'm hier en vul de poll in.

 

3. Zonder moeite een eigen stichting?

Afgelopen donderdag was er weer een interessante aflevering van Rambam te zien op NPO3. Rambam is een onderzoeksprogramma van BNNVARA waarin oneerlijke zaken op een creatieve en onverwachte wijze aan het licht worden gebracht en worden aangepakt.

In de aflevering is te zien hoe gemakkelijk het is om ‘zomaar’ een stichting op te richten. En op zich is dat geen probleem, zolang er geen misbruik van wordt gemaakt. Helaas gebeurt dit nog te veel.

Zo zijn er bijvoorbeeld stichtingen die geld inzamelen voor zieke kinderen en op die manier activiteiten voor hen organiseren. Wanneer eenmaal het geld is ingezameld, verdwijnt de organisatie en vindt er nooit een activiteit plaats. Waar het geld is gebleven? Dat kun je wel raden.

Een ernstige zaak dus. Niet alleen omdat het geld in de verkeerde handen belandt, maar misschien ook omdat het algemene vertrouwen van mensen in non-profit organisaties wordt aangetast. In de aflevering wordt deze vraag helaas niet gesteld.

Dus wij vragen ons af, wat denk jullie fondsenwervers? Wordt het vertrouwen van mensen in non-profit organisaties aangetast door deze lugubere stichtingen?

En hoe kan dit probleem worden opgelost?

 

4. TOOL TIP!

Wij hebben een handige tool voor je: remove.bg. Een tool die de achtergrond van een foto in een handomdraai verwijderd. Geen gedoe meer met het gummetje of het toverstafje van Photoshop.Ben jij onlangs een interessante tool tegengekomen? Laat het ons weten!

 

Ga naar het blogoverzicht  

  • Deel deze post

  • Floor Burg

    Floor Burg

    Floor is een creatieve duizendpoot en zit niet graag stil. Van het schrijven van boeiende teksten tot het maken van een kekke kerstvideo. Ze kan het allemaal. Floor studeerde Communicatie & Multimedia design en heeft een master in Marketingcommunicatie afgerond aan de Vrije Universiteit. Momenteel is Floor content trainee bij Gopublic en is ze nog lang niet uitgeleerd. 

Maandelijkse inspiratie rechtstreeks in je inbox!

We houden je graag op de hoogte met interessante artikelen boordevol tips en tricks om online te excelleren!
x