Ga naar het blogoverzicht  

Beter vindbaar worden in Google? Dit zijn de 5 beste SEO tools!

09 augustus 2018 5 minuten leestijd
Met ‘Search Engine Optimization’ (SEO), of zoekmachineoptimalisatie, probeer je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van zoekmachines te komen. Hoe hoger je in deze zoekresultaten komt te staan, hoe beter je doelgroep jouw website kan vinden.

Deze SEO-score kun je verbeteren door verschillende technieken toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan meta beschrijvingen, titel tags, linkbuilding en content optimalisatie. SEO tools helpen je om inzicht te krijgen in hoe goed je webpagina’s scoren in zoekmachines als Google. Super fijn dus! Blurbpoint heeft meer dan honderd ‘autoriteiten’ gevraagd wat de 3 SEO tools zijn, waar ze niet zonder kunnen. En dit is het resultaat!


De 5 beste SEO tools uit de test

Volgens ruim honderd SEO-experts zijn deze tools echte must-haves:


SEO tool #1 Moz Toolbar – Mozbar


De winnaar uit alle SEO tools is de Mozbar. Met deze handige tool krijg je snel een goed beeld van hoe jouw zoektermen het doen en het helpt je te zoeken naar de beste keywords op jouw pagina. De Domain Authority geeft aan hoe goed jouw website scoort in de zoekmachines en de Page Authority geeft de ranking weer van een bepaalde pagina. De experts zijn vooral te spreken over de competitive research (SERP overlay feature), waarbij ze snel data kunnen verzamelen over hun concurrenten, en over de extensie waarmee je kunt zien of je linkbuilding links ‘followed’’ of ‘nofollowed’ zijn. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan links die niet meetellen in de zoekmachine ranking en dus niets veranderen aan je SEO-score.

Je kunt deze tool gemakkelijk als extensie installeren van je browser. Maak een gratis account aan bij Moz en voilà. Boost your ranking!

SEO tool Moz

SEO tool #2 Firefox DevTools


Gebruik je Firefox als browser? En ben je geïnteresseerd in de technische kant van SEO? Dan is deze SEO tool een mooie oplossing voor jou! Met Firefox DevTools kun je de responsiviteit van jouw hele website analyseren. Vooral het kunnen nalopen van specifieke pagina’s op SEO errors, is volgens SEO-experts een mooie feature van deze tool. Elementen zoals Javascript, sitesnelheid en gestructureerde data kunnen namelijk je SEO beïnvloeden. Lees er meer over in deze blog. Met Firefox DevTools kun je onder andere zien wat een browser doet als een gebruiker interactie heeft met jouw website, of wat de knelpunten zijn in de JavaScript van je website.
“Great for taking quick glances at code, especially if you’re not proficient at coding.”  Twitter Blockquote

- Peter Attia, marketing director bij Skinny Limits. 

SEO tool #3 Check My Links


Check My Links, de naam zegt het al, controleert of alle links kloppen op jouw webpagina. Handig voor linkbuilding fanatics! Linkbuilding is een manier om je SEO-score te verbeteren, door zowel genoeg interne als externe links op jouw website te plaatsen. Ook helpt het je vindbaarheid te vergroten als andere websites naar jou toe linken. Vraag klanten of overzichtspagina's of zij een link naar jouw website willen plaatsen. De links die jij zelf op je website plaatst kun je nu checken met deze SEO tool, die je gratis kunt toevoegen als extensie voor Chrome. Op elke pagina van je website kun je nu gemakkelijk door alle content crawlen en zie je direct welke links werken en welke niet. Ook wel ‘ns fijn, een tool zonder teveel poespas.
 
“This beast quickly runs through all the links on the page to see if there are any 404’s that need replacing.” Twitter Blockquote

- Richard Marriot, Digital Marketing Consultant bij Clambr. 

SEO tool Check My Links

SEO tool #4 MajesticSEO


Ook ideaal voor backlinks: Majestic analyseert enorme url-lijsten en vergelijkt welke het belangrijkste zijn. Gebruik de grootste Link Intelligence Database ter wereld om te ontdekken hoe alle websites op het internet via links onderling met elkaar verbonden zijn. Je kunt van willekeurige links de ‘Trust Flow’ en ‘Citation Flow’ scores meten en zien of ze voor jouw website van waarde zijn. Hiervoor moet je wel een betaald account hebben. Met een gratis account kun je een beperkte analyse van je website uitvoeren.

SEO tool MajesticSEO

SEO tool #5 Redirect Path by Ayima


Dit hulpmiddel checkt jouw HTTP headers en is in een paar stappen te installeren als extensie in Chrome. Met deze tool kun je erachter komen of je via een redirect op de pagina bent gekomen waar je bent. Op deze manier kun je heel makkelijk een probleem in de code opsporen. Bovendien geeft deze SEO tool ook aan welke interne links verbetering nodig hebben.

SEO tool Redirect Path

Wil jij meer lezen? Bekijk hier alle antwoorden van de SEO-experts.


Nu knalt jouw SEO-score door het plafond!

 

Of toch niet? No problemo! Onze SEO-specialist Rick geeft SEO-trainingen op maat. Hier vind je meer info! 


 
Ga naar het blogoverzicht  

  • Deel deze post

  • Evy Knol

    Evy Knol

    Evy is marketing automation specialist binnen Gopublic. Samen met haar ga je aan de slag met het creëren van klantreizen die resultaat opleveren. Ze zorgt voor de juiste content, het inrichten in je marketing automation tool en trainingen zodat jij (en je team) er zelf mee verder kunnen. Dus, wil je meer leads, vrijwilligers of donateurs? Evy staat voor je klaar!

Maandelijkse inspiratie rechtstreeks in je inbox!

We houden je graag op de hoogte met interessante artikelen boordevol tips en tricks om online te excelleren!
x