In ons vorige blog vertelde we over de impact die UX op Google ranking. We gingen flink de diepte in zodat jij beter weet wat belangrijk is voor Google. In deze blog geven we je 3 concrete tips om jouw UX te verbeteren.

Tip 1: Sneller = beter. 

  • Een snelle website is de belangrijkste investering die je kan maken. Zoek naar een hostingpartij die razendsnelle servers heeft, én die ervoor kan zorgen dat jouw site snel en soepel werkt. Ook als het druk is.
  • Neem de techniek onder de loep. Is website langzaam omdat je CMS is verouderd? Heb je te veel plugins draaien? Wordt de website regelmatig onderhouden? Zoek een betrouwbare partij die je daarbij kan helpen. Of kom eens met ons praten 🙂 
  • Kijk uit met zware content. Afbeeldingen kunnen soms best wel wat kleiner gemaakt worden. En die PDF van 12MB; moet die echt wel op jouw site of heb je een web vriendelijke versie?

Nieuwsgierig naar hoe snel jouw site is? Test het zelf met de Google page speed tester. Het resultaat kan verrassend zijn…

Tip 2: Een logische opbouw van de pagina

  • Gebruik je lappen tekst die onder elkaar staan, of pas je korte alinea’s toe met logische kopjes erboven? Zeg nou zelf; dat leest toch veel fijner? Dat vind Rankbrain ook. 
  • Maak het gat tussen laadtijd en leestijd zo kort mogelijk. Een site die onder de 2,5 seconden minder dan 75% van alle content heeft geladen krijgt strafpunten van Google. En eigenlijk doe jij dat ook. Als een website na 2,5 seconden nog aan het laden is, ben je weg. Toch? Dat vind Google dus ook. Dus geef je bezoeker wat te lezen of te zien terwijl de rest van je site aan het laden is. Goed voor je bounce rate én goed voor je pagerank dus. 

Tip 3: respecteer usability guidelines

Usability, oftewel toegankelijkheid, gaat steeds meer meetellen. In 2025 gaat het in de EU zelfs verplicht worden om aan deze richtlijnen te voldoen. Deze richtlijnen zijn er om mensen te helpen die op een of andere manier beperkt zijn in hun toegang tot het web. Google heeft toegankelijkheid hoog in het vaandel staan en daarom krijg je bonuspunten van Google als je hieraan voldoet. Best wel aardig van Google toch?

En nu; aan de slag!

De tips die hierboven staan zullen een je website sowieso beter maken en ook helpen bij een betere SEO score. Wij kunnen je hier uiteraard mee helpen, graag zelfs! We kunnen je website technisch doorlichten en de inhoud van je site analyseren en een concreet verbeterplan voor je opstellen; een zogenaamd CRO-plan. Onze designers, marketeers en developers staan voor je te trappelen om dit CRO-plan uit te voeren. Is je interesse gewekt? Mooi; neem dan contact met ons op en we gaan wat afspreken. Laatste vraag; hou je van cappuccino? 😉

Jouw website optimaliseren voor Google?

Ontvang onze inspiratiemails!

  • Hidden
    DD dash MM dash JJJJ
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.